27-02-2021 - Lowlands naar Belgie

Het gearrangeerde huwelijk van Padi met Ocean heeft afgelopen week plaats gevonden. De progesteronstijging ging spannend langzaam omhoog. Zaterdag 20 februari de 14e dag stond het 4.3 nog steeds geen aanleiding om naar onze zuiderburen te gaan. Door alle corona maatregelen toch al spannend of de grens over zou lukken. Langer dan 48 uur blijven geeft ook weer andere regels. Dus eerder gaan of langer in België vertoeven niet slim in deze tijd. Dus maandag 22 2 opnieuw prikken. Ocean had geen moeite met de uitstapjes naar de kliniek. Vrolijk sprong zij op de tafel nadat zij eerst uitgebreid en enthousiast de dierenarts had begroet. Inmiddels dag 16 dus afgesproken om direct door te rijden naar België. De kans dat er binnen afzienbare tijd een dekking zou moeten gebeuren was wel voorspelbaar. Hidden hadden we zondagmiddag bij een familie in Zeist te logeren gebracht. Voor Ocean vreemd zonder haar moeder voor Hidden een uitje en alle aandacht voor haar alleen. Genieten dus voor Hitje.
Net over de grens in Vlaanderen kregen wij de uitslag van de progesteron stijging 13.4. Flink omhoog gegaan in twee dagen dus dektijd. Het dekken ging vlot Padi weet wat hij te doen heeft en Ocean was er duidelijk klaar voor.
Wel een bijzonder datum de 22e februari. In 2012 werd op de deze datum het eerste nest van River geboren 14 pups ongelofelijk het Unity nest. Afgelopen maandag is het eerste nest van haar kleindochter Trophee geboren, dus dochter Sweep uit het Unity nest is oma geworden en op 22 2 21 is Ocean gedekt. Het moet dus wel een vruchtbare datum zijn.
Eind maart de echo dan gaan we het zien.
Op dinsdag 23 2 hebben we nog een dekking gedaan. Een overnachting in een van de Valk Hotel gaf met dit mooie lenteweer echt het gevoel van een minivakantie. De Vlaamse Ardennen zijn prachtig, daar een autoritje door maken echt een cadeautje na een jaar corona blijf-thuis-regels. Ook de 2e dekking ging vlot. Na de dekking zijn we direct weer naar huis gereden, de verleiding even Gent te gaan bezoeken was groot maar geen essentiële noodzaak dus zijn we braaf naar Zeist terug gegaan. Hidden hebben we 's middags weer opgehaald, zij heeft het heerlijk gehad bij Wim en Marion. Ocean was blij dat Hitje weer thuis kwam. Nu is zij alleen maar aan het slapen, ook de logerende kleinkinderen kunnen haar niet echt tot actie krijgen. Slapen dat vindt Ocy nu het belangrijkst.


  » Bekijk alle foto's