15-08-2019 - Oceans eerste onderlinge wedstrijd was succes

De maand augustus is al op de helft, er zijn regelmatig fikse buien met onweer. Fantastisch voor de natuur die kan nog veel meer water gebruiken. Jammer voor Annelieke die net afgelopen week in onze caravan zit met de kinderen bij de Paardenbloem in Deurningen. Gelukkig vermaken zij zich prima en is het ook vaak droog.
Augustus begon voor Hidden en mij achter het camouflagenet onder de wilg. Een heerlijk plekje in de polder. Gaaf om te zien hoe ervaren Hidden na een paar keer praktijkjacht haar werk doet. De hele middag zit of ligt zij rustig naast mij. Als de ganzen overvliegen is zij alert na een schot nog meer. Wanneer Jeroen mij het seintje geeft stuur Hidden maar het veld in komen we in actie. Meestal heb ik of Hidden de gans wel zien vallen soms niet. Dan stuur ik Hidden naar Jeroen in het volste vertrouwen dat zij ook voor hem werkt. Hidden laat zich ook prachtig voorjagen door Jeroen. Het is geweldig om te zien hoe zij met hem samenwerkt. Ik ben trots op Hidden wat een heerlijk werkende hond in de praktijk geen zweem van onzeker gedrag Hidden Fire is vol vuur aan het werk.
Afgelopen weekend had ik met Ocean haar eerste KNJV wedstijd, geen officiële, het was de afsluiting van het C training seizoen bij Arie. Een grote groep van 16 cursisten dus een volle bak iedere woensdagavond. Arie is van de puntjes op de i. Veel uitleg over hoe een hond werkt en waarmee je als voorjager rekening moet houden in het veld. Arie is een strenge leermeester, met name voor de eigenaar. Dus weer veel geleerd, juist na jaren ervaring sluipen de foutjes er makkelijk in.
Zondag 11 augustus was het weer prachtig. Ocean precies 1 jaar en 1 dag oud. Alle C onderdelen gingen goed, het vooruitsturen het lastigst want van mij weg gaan zonder duidelijk doel begrijpt zij nog niet echt. Ook alle B onderdelen werden voldoende afgelegd. Voor de C honden Wel een gekleurd plaatje. Het verloren apport ging prima. Bij het apport over water, 28 meter breed, kregen de C honden een geluidje te horen om te motiveren het water over te zwemmen. De eend kwam mooi binnen. Het markeer apport op 70 meter ging strak in de lijn er bovenop, de kraai die daar lag voor Ocean vreemd. Met aanmoediging kwam de zwart gevleugelde vogel binnen en werd zittend afgegeven. Bij de uitreiking van de certificaten was Ocean 2e in de C groep met 44 van de 50 punten voor de C onderdelen. Ik ben super trots op onze jonge hond. In oktober gaat zij voor het echie. Kijken of het dan lukt een officieel C diploma te halen. De B onderdelen laat ik nog even zitten In het voorjaar 2020 een WT op C niveau doen is fijner dan direct op B niveau moeten presteren.

Een verdrietig bericht kregen wij uit Breda, Rough Troy een nestbroer van River is begin augustus ingeslapen. Het ziekte beeld is snel gegaan. Tumoren in milt en lever. Troy is bijna 11 jaar geworden, hij is vader en opa van prachtige nakomelingen. Troy heeft een heerlijk honden leven mogen genieten in Breda samen met zijn zoon Jansen en de laatste weken met kleinzoon Kaz. Fijn dat het huis niet zonder honden is na het overlijden van Troy. Het verdriet van het afscheid is er natuurlijk maar de mooie herinneringen blijven en Troy wordt terug gezien in zijn zoon en kleinzoon.
  » Bekijk alle foto's