12-08-2013 - Fokaanvraag Promisz met Melvin goed gekeurd

Op dinsdag 6 augustus heeft de BC de fokaanvraag voor Promisz behandeld. Zaterdag 10 augustus kreeg ik de brief met de goedkeuring voor dit fok plan. Het is dus officieel dat Comics Look A'Round Lowlands Black Energy Pure Promisz bij haar volgende loopsheid gaat dekken. We gaan ervan uit dat Promisz in september loops wordt. Zij heeft ons al een paar maal verrast met een soms korte en ook weer wat langere tijd tussen de loopsheid. Het blijft dus spannend wanneer zij loops wordt. Gisteren zijn we naar Yvonne in Gieten gegaan om te wandelen en Promisz kennis te laten maken met Melvin. Het was een gezellige ontmoeting en wandeling. River kefte in eerste instantie overdreven als een tuttige juffershond om Melvin op afstand te houden. Zijn charme offensief werd verplaatst naar Promisz. Die vond het prima dat er een vrolijke reu kennis kwam maken. Met een korte grom en blaf maakte zij Melvin duidelijk dat er verder geen avances gemaakt mochten worden. Melvin begreep de boodschap en rende met River en Promisz, zonder verder gedoe mee door de Drentse boerenvelden. Wat een super gave reu. Ik verheug me nu al op een nest pups uit deze combinatie.

Voor onze wandeling met de honden zijn wij naar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork geweest. Wij gingen mee met een gids op dit met verdriet beladen terrein. De barakken zijn er al lang niet meer. De foto's, tekeningen schokkerige oude filmpjes en verhalen van een handje vol overlevenden vertellen een vreselijke geschiedenis. Er zijn vanuit Westerbork 93 transporten geweest met zo'n 800 slachtoffers per transport. De meer dan 100.000 stenenpaaltjes symboliseren alle slachtoffers die vanuit Westerbork zijn gedeporteerd naar de vernietigingskampen. Paaltjes met de Davidster voor Joden, een vlam voor Sinti's en Homo's. Het aantal paaltjes lijkt ontelbaar. Na de oorlog is het kamp in gebruik gebleven als integratie kamp voor Molukkers. De naam werd veranderd in woonoord Schattenberg.
Zondag 11 augustus. Het was een bijzondere dag. De rondleiding in Westerbork en de wandeling met Melvin. Een groot contrast.  » Bekijk alle foto's