22-08-2021 - Natte zomer geeft een mooie tuin

Augustus heeft dit jaar weinig zomerse dagen. Veel regen en geen over verhitte dagen. De tuin en ook buiten de tuin doet al dat hemelwater goed. Wat een bloemen dit jaar, de regenton blijft vol nog niets eruit hoeven halen om planten water te geven. Begin augustus nog even op pad met onze kampeer vriendengroep. Gezellige dagen met elkaar en vooral veel lachen. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest in Ede bij Judith en Ulvrin die de sleutel van hun nieuwe huis hebben gekregen. De verhuizing staat begin oktober gepland eerst nog volop behangen schilderen en ook stukje uitbouwen. De tuin met onkruid en opgeschoten boompjes heeft inmiddels een metamorfose ondergaan wat een verschil nu al. De nieuwe inrichting en aanplant gaat nog wel even duren maar de grootste zooi is eruit. Burg is met klimstruik en al omgevallen tijdens het ruige werk. Feline schoot direct te hulp, ik maakte even een paar foto's. Het omvallen heeft geen blauwe plekken of schrammen opgeleverd wel grappige plaatjes.
Met Hidden mocht ik mee op de duiven in de Flevoplder. Een pittige dag van hardwerken in het koren. De houtduiven die in het graan vielen waren bijna onvindbaar. Wat is het belangrijk dat er een goed werkende hond mee is. Door die heup hoge halmen lopen is echt een opgave de duiven vinden niet te doen. Een duif zien liggen bijna onmogelijk, de graanhalmen sluiten zich erover heen. Hidden had af en toe moeite met het vinden van de duif. Zij bleef goed doorzoeken en wist ze toch op het tableau te brengen.
De puppytraining gaat leuk, nu even rustig vanwege vakantie maar wat gaan de pups het goed doen. Sleepspoortje met konijn, duifje verstopt in het bos ook een kauwtje is geen probleem. Donna brengt alle apporten netjes naar Wim, Rosie vindt alles maar weet nog niet goed wat zij er dan mee moet. Net als Ocean op die leeftijd, alles vinden maar nog niet brengen. Dat komt wel. Mijn eigengemaakte dummy's vinden de honden ook erg leuk. De nakomelingen van Ocean zijn alert en willen graag werken gaaf om te zien.
Ocean heeft op 14 augustus in Biddinghuizen haar 2e SJP B diploma gehaald. 74 punten dus mag zij verder met de Meervoudige Apporteer Proeven. In oktober gaan wij proberen een MAP te halen. Ocean is een fijne hond om mee op pad te gaan. Zij is de hele dag relaxt. Het lange wachten tot zij aan de beurt is geen probleem rustig zit zij alles te bekijken. Vriendelijk naar alle andere honden en voorjagers. Bij het volgen was zij dit keer erg blij en wat springerig aan de lij. Dus een 7 vanwege haar te "blije" gedrag. Ik vind het prima liever te enthousiast dan niet willen.

Naast alle leuke nieuwsberichten ook het bericht dat Rough Nimble de broer van onze Rough River is overleden. Bijna 13 jaar geworden en tot op het laatst nog dagelijks wandelen en zwemmen ging het begin augustus ineens hard achteruit. Nimble wilde niet meer mee. Ook zwemmen wilde hij niet meer. Het verdrietige besluit afscheid te moeten nemen valt zwaar. Voor de hond het beste besluit. Bijna 13 jaar heeft Nimble een fantastisch flatcoat leven kunnen genieten. Dat hij gemist wordt weet ik zeker.  » Bekijk alle foto's