15-08-2018 - Puppy's van Hidden zijn geboren

Op vrijdag 10 augustus 2018 zijn de pups van Hidden geboren. Donderdag rond 19.00 uur was de temperatuur van Hidden gezakt naar 36.1 graad. Een voorbode van de bevalling. Hidden bleef de hele nacht erg onrustig, veel op en neer lopen extra vaak naar buiten willen voor kleine plasjes. De mand in de gang werd kapot gegraven, vlokken geel schuimrubber vlogen door de lucht. Prima, de mand stond al op de nominatie voor het milieu afvalplein in Zeist. Gelukkig werkte het weer mee en was het niet meer bloedheet. Hijgen deed Hidden, ondanks het veel koelere weer wel, ook een signaal dat de bevalling was begonnen. Het werden spannend uren van wachten en opletten of ik weeën zag. Op vrijdag begin van de middag was er duidelijk verandering. Hidden begon licht te trillen de bevalling begon door te zetten. De eerste wee kondigde zich aan. In haar dracht en bevallingsdagboek maakte ik aantekeningen en ik las de notities van andere nesten weer door. Het blijft altijd spannend. Dit keer was Judith er niet om te assisteren, zij was nog onderweg vanuit Oostenrijk. Snel een appje dat de pups eraan kwamen. Net een dag "te vroeg" op zaterdag zou Judith wel bij de geboorte kunnen zijn. Om 14.45u werd nummer 1 geboren. Even was er paniek bij Hidden, zij bleef staan met een kromme rug en piepte enorm. Dit was voor de eerste keer dat een teefje zo piepte. Ik maakte mij ongerust dat het een grote pup zou zijn die er moeilijk uit kon. Na nog een felle schreeuw kwam de pup ter wereld. Een kleintje en een teefje. Wat was ik blij. Het gewicht 290 gram, de kleine dame was direct pittig opzoek naar de tepel. Nummer 2 kwam binnen 10 minuten probleemloos erachter aan. Weer een meisje. Een half uur later werd een reutje geboren. Half 4, Hidden deed het fantastisch. Poetste de kleintjes direct vol overgave. Om 17.00 uur en 18.00 uur werden de 2 laatste meisjes geboren. Een vlotte bevalling zonder complicaties. Alle nageboorten direct mee. Echt een gedroomde bevalling.
Hidden is een zorgzame moeder. Zij ligt nog bijna 24/7 bij de pups. Die groeien als kool. Melk genoeg zo met zijn vijven. Relaxt voor ons te weten dat er voeding genoeg is. Geen gedoe met om en om leggen of bijvoeren. De kleinkinderen uit Wilnis logeren een paar dagen. Geweldig om te zien hoe lief zij met de pups omgaan, en hoe goed zij helpen. De pups aan de beste tepel leggen vindt Jikke geweldig, wat een geduld heeft hij met die wriemelende pups. Het is genieten van alle kleintjes. Lieze helpt foto's bewerken en Linde maakt ook mooie creaties.
De nest naam is "Ocean". Dit is ook de roepnaam van onze eigen pup. Alleen het reutje heeft geen Ocean in zijn naam, tussen alle meisjes heet hij Prince Hjari. Jaqueline heeft de letters van haar andere Flatcoats gebruikt en daar Hjari van gemaakt. Prince vinden wij daar wel mooi bij passen tussen zijn hofdames.


  » Bekijk alle foto's