21-03-2018 - Nare en blije berichten uit de Lowlands kennel

Al ruim een week voel ik mij beroerd, niet geveld door de griep die rondwaart maar door het bericht over King een nestbroer van Hidden. Mieke en John hebben op vrijdag 15 maart onverwacht afscheid van hun kanjer moeten nemen. De altijd actieve King werd ineens langzaam en wilde niet meer lopen en eten. Hij rende niet meer vooruit maar sjokte achter Mieke aan. Alle alarmbellen gingen rinkelen. Na een grondig onderzoek bij een cardioloog bleek dat het hart van King enorm vergroot was. Operatie of medicatie was geen optie. King zou een leven aan de riem moeten gaan leiden. Nooit meer los kunnen rennen, zelfs geringe inspanning of de minste opwinding zou voor hem al fataal zijn. De verslagenheid bij mij en bij Mieke en John is groot. King nog geen 4 jaar, veel te jong om afscheid te moeten nemen. In het nest Night on Fire, het pupje met het blauwe lintje met sterren. Een altijd actieve pup, hij sliep weinig was aan het dollen met zijn nestgenoten. Voor rustig eten had hij vaak geen tijd, teveel prikkels in het nest die hem afleiden. Dan mocht hij rustig buiten het nest zijn bakje leeg eten vaak wel met een broer of zus naast hem want helemaal alleen dat vond hij niet gezellig. Bij Mieke zat King helemaal op zijn plek. King, wat leek hij in gedrag op zijn moeder River. Mieke dank je wel voor de fantastische jaren die hij bij jullie heeft gehad. Met alle geduld en wijsheid moest jij steeds weer een weg zoeken hoe om te gaan met zijn gedrag. Niet altijd een makkelijke weg, zijn enorme wil en non stop actie in banen leiden een hele klus. Hij had niet beter terecht kunnen komen. The Star King hij is niet meer, veel te vroeg overleden de verslagenheid en het verdriet is groot.

Op maandag 19 maart hebben Gert en Wies Luca, een dochter het eerste nest van Promisz laten inslapen. In oktober 2017 werd geconstateerd dat Luca kanker had. Zij kreeg dagelijks pijnstillers en het ging goed met haar. Afgelopen weekend ging Luca ineens hard achteruit. Zij maakte een zieke indruk, wilde niet meer eten of lopen. De ziekte had haar kapot gemaakt. Haar langer laten lijden geen optie. Luca is in 2009 op Kerstavond geboren. Het Xmas Eve nest. In het nest had zij het lintje met stipjes. Wij noemden haar vlokje. Het was een vrolijke ondernemende pup. Wies was al snel vertederd door haar schattige koppie. Ook Janneke de dochter van Wies kreeg een pup uit het nest van Prom. Wies en Janneke gingen samen naar de jachttraining bij de Apporteur. Luca vond het heerlijk om te werken maar was ook een tikkeltje eigenzinnig. Luca heeft een heerlijk leven gehad met dagelijkse wandelingen en altijd mee op vakantie. Voor Wies en Gert wennen geen Flatcoat meer in huis.

Een vrolijker bericht heb ik over Lowlands Black Energy Lemon Unity zij is op vrijdag 15 maart bevallen van 5 pups. Drie teefjes en twee reutjes. De dag dat King is ingeslapen. Leven en dood liggen dicht naast elkaar Vreugde en Verdriet ook.

Van Ellen kreeg ik het bericht dat Lowlands Black Energy Luca Unity binnenkort gaat dekken in Oostenrijk. Geweldig dat hij gevraagd is voor een dekking.

Na de ontstellende melding over het vergrootte hart bij King hebben wij een uitgebreide hartecho bij Hidden laten maken. Bij Hidden zijn geen afwijkingen gezien. Een opluchting.

Vandaag is zij onderzocht in Dordrecht door oogspecialist mevrouw Verbruggen. Net als in 2017 alles in orde. Dit keer ook geen distichiasis haartje gezien.  » Bekijk alle foto's