31-10-2021 - Een en Dertig ste de laatste dag van oktober

De laatste dag van oktober nog net op tijd om de site bijwerken. Het was een drukke maand met veel activiteiten. Ik begin bij het eind: Gisteren de 30e was ik life te horen in een radio studio van het Mediapark in Hilversum. Gast in het programma Open Huis gepresenteerd door Petra de Joode. Het onderwerp ging over hondenfokken. Begin oktober was ik al gevraagd om gast te zijn in dit NPO radio5 programma, toen waren we nog op Terschelling dus werd het onderwerp opgeschoven naar eind oktober. Het was leuk om mee te doen. Tussen 1500 uur en 1600 uur wordt wekelijks een gast ontvangen. In 3 blokken van ongeveer 5 minuten vroeg Petra mij van alles over fokken en hoe dat gaat. Zelf wist zij niets van honden en heeft zij er ook weinig mee. Petra had wel veel interesse hoe het gaat met fokken en waar je op moet letten als nieuwe honden bezitter voor je een pup aanschaft. Luisteraars kunnen tijdens het programma vragen appen of mailen die dan beantwoord worden. De tijd vloog voorbij. Het was een leuke middag en over honden kletsen dat lukt mij wel.
Op maandag 22 oktober heb ik met Ocean meegedaan in 't Harde aan een Map op Landgoed Zwaluwenburg. Een prachtige omgeving en heerlijk zonnig herfstweer. Het certificaat heb ik niet gehaald. Bij de eerste proef heeft Ocean 1 apport niet gehaald dus was het al direct duidelijk dat een MAP diploma er niet in zat. Haar eerste opdracht waren 2 verloren apporten die ver in een bos gehaald moesten worden vanuit een weiland onder een draad door over een pad het bos in. De kraai kwam mooi binnen, voor de duif die ook nog moest worden gezocht in het zelfde stuk bos ging Ocean niet ver genoeg het bos in. De tijd was om. Daarna heb ik nog 2 proeven gedaan die goed gingen. Ook weer pittige opdrachten en vooral blind zoeken. Ik vond dat Ocean prima had gewerkt en heb de laatste opdrachten niet meer gedaan. Feline en Mirte logeerden bij ons en ik wilde niet heel laat thuis komen. Veel te gezellig wanneer zij er zijn en niet leuk om dan een lange dag weg te blijven. De weerberichten voor dinsdag waren niet best ik had de kinderen beloofd een kabouterdorpje in het bos te gaan verstoppen dus terug naar Zeist en met de meisjes op pad met tassen vol kabouter spulletjes. IJverig hebben we een liefelijk dorpje gebouwd. Goed verstopt maar voor een oplettende wandelaar wel te vinden.

Op 10 oktober is Jikke 12 jaar geworden zijn cadeau van ons is met Opa naar Cruijff de Musical in het Afas Theater. Beide zijn enthousiast Ajax fan dus een leuk uitje om naar uit te kijken.

Begin oktober zijn wij thuis gekomen na vier weken genieten op het mooiste eiland. Drie weken was het weer warm en zonnig in de laatste week echt eiland weer stormachtige harde wind en gelukkig vooral in de nacht veel regen. De caravan is weer leeg en schoon en we hebben besloten na ruim 25 jaar genieten van ons rijdende huisje en camping leven niet meer met de caravan op pad te gaan. De caravan is in principe verkocht en onze vakanties gaan we voortaan doorbrengen in huisjes. Toch comfortabeler.

In september is een boek van Arthur Japin uitgekomen met de Titel Honden voor het leven, hij vertelt over de honden die zijn leven hebben gedeeld Kellie, Trip en nu Basso.

Basso is een Lagotto Romagnolo een slim Italiaans hondenras. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik Lex en Arthur oa dit ras geadviseerd omdat het leuke vrolijke honden zijn en een fijne vacht hebben voor mensen met allergie. Wij kennen Arthur omdat hij familie is van Niels de vader van Lieze, Linde en Jikke onze kleinkinderen en ex vriend van Annelieke onze dochter. Het boek was in 1 week uitverkocht, wij konden er nog 1 op Terschelling bemachtigen en tot onze grote verrassing werden wij vernoemd in het Dankwoord. Burg is Borg maar Wilma is gewoon gebleven. Het boek is voor iedere honden bezitter een aanrader en de belevenissen zo herkenbaar. Absoluut een boek waar je van iedere bladzij blij wordt en geniet van prachtige tekeningen.
  » Bekijk alle foto's