31-08-2016 - Op de valreep van augustus 2016

Morgen is het al weer september, de bomen verliezen zichtbaar hun groene blad, de lijsterbes kleurt feloranje de meidoorn knalrood. De herfst kondigt zich aan terwijl de temperatuur warm en zomers is. Eind augustus heeft ons verrast met heerlijke dagen. Op zaterdag 20 augustus gaven wij een feestje voor vrienden en familie bij Fort aan de Klop. Achttien augustus was de eerste pensioen dag van Burg ons 40 jarig huwelijks wilden we ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het was gezellig. Het weer prima, ondanks de mindere verwachting volgens het KNMI in dat weekend. De Koninklijke Biltse Harmonie bracht een serenade. Een leuke verrassing. In de historische omgeving van de Hollandse Waterlinie staan de rode uniformen niet verkeerd. Een mooi plaatje en leuke nummers . De rondleiding met de polderwachter en het polsstokspringen aan het eind was een succes. We hebben genoten van een geweldige dag.
Zaterdag 27 augustus had ik een KNJV proef in Genderingen. Het was vroeg beginnen het aantal deelnemers over de 100. Heel vroeg opstaan is niet mijn favoriete bezigheid. Wij zij al een paar dagen eerder met de caravan richting Achterhoek gegaan. Wij stonden in Azewijn bij een wijnboer. Wat een fantastische camping op een wijn landgoed. Wij waanden ons in Frankrijk, het weer was tropisch het uitzicht op de blauwe en witte druiven geweldig. Zaterdag vroeg op pad naar Genderingen. Ons eerste onderdeel was het apport over water. Hidden ging op één commando naar de overkant. Zocht de rietkant af en ging en het weiland in om verder te zoeken. Zij vond de eend, die een stuk dieper lag, niet. Dus de direct bij proef H een 0. Markeren ging prima, iets schuin voor me zitten. Het werd een 9. Verloren apport een 10. Kort apport met het konijn een 9. Een punt eraf, ook vanwege het schuin voor mij gaan zitten. De eend uit water een 10. Houden van de aangewezen plaats een 9. De keurmeester vond dat zij in het begin teveel om zich heen had gekeken. Volgen en vooruitsturen een 7 en een 6. Niet de cijfers die ik bij Hidden verwacht. Volgen doet Hidden normaal gezien voor een 10. Zij had het gehad met de warmte en liep iets achter. Bleef bij het vooruitsturen op 30 meter staan wachten op het terug kom seintje. Ging met moeite verder. Komen geen punt: Als een raket terug op het fluit signaal. Het blijft een onzinnige oefening. Het was een prima dag, ik blij dat Hidden zo mooi over was gaan zwemmen zonder gedoe. Jammer dat zij geen succes heeft gekregen. Een paar dagen later deed zij het prima toen wij zelf gingen trainen. Burg had de dummy op de zelfde plek gelegd als de valplek van de eend bij de proef. Hidden zwom vlot over en nam direct voldoende diepte om de dummy te kunnen ruiken. Dus voor een 10. In Oldenzaal op 11 september de laatste kans op een KNJV B diploma. We gaan het zien. Onze bijna week in Azewijn was fantastisch.
Op het camping terrein was een klein zelf gegraven ven. De honden konden heerlijk afkoelen en genoten van hun privé zwemparadijs.  » Bekijk alle foto's