02-11-2013 - Afscheid van Fire Flinte 29-01-2005 01-11-2013

Annelieke en Niels schreven het volgende bericht op Facebook:

"Gisteren hebben we onze lieve Flinte moeten laten gaan. We wilden je verdere pijn besparen. We hebben deze moeilijke beslissing uit liefde voor jou genomen. Met tranen in mijn ogen heb ik vanmorgen je spulletjes opgeruimd. Je hebt ons leven verrijkt. Ons eerste lid van de familie. Je hebt ons zien groeien en wij jou. Je bent een bijzondere hond geweest. Zo af en toe stond je me in de weg of baalde ik van je vieze pootafdrukken op de grond. Vanmorgen dweilde ik ze voor het laatst weg en mis ik dit...Lieve Flinte bedankt voor alle mooie jaren... We gaan je missen..."

Niels: "Op Facebook bericht je meestal over de leuke dingen in het leven. Dit keer heb ik niet zo’n leuk bericht Gisteren hebben we Flinte moeten laten inslapen op pas 8 jarige leeftijd. Het doet ons enorm veel verdriet uiteraard. Flinte was echt een legendarische hond. Een fantastische jachthond uiteraard, die mij leerde hoe verfijnd honden zijn en denken, waarmee ik een hechte band opbouwde die anders was dan ik bij andere dieren kende, maar wist zij ook extreem veel prijzen te winnen en deed ze niet onder voor de Field Trial Labradors die de sport zo domineren. Na haar wedstrijdcarrière verwierf zij grote bekendheid in het dorp, doordat ze altijd en overal onaangelijnd mee liep. Bijvoorbeeld boodschappen doen. Zij wachtte dan bij de bakker en tilde wat kleins mee naar huis. Of ze wachtte braaf onaangelijnd bij school op de kinderen, om een schooltas mee naar huis te dragen of om een voetbal uit het water te halen voor een kind op school. Ik nam haar vroeger ook al mee naar school (toen was IK de scholier), later ging ze mee naar het werk. Flinte kon ik overal mee naartoe nemen. Ze zag Lieze, Linde en later Jikke geboren worden, ze paste zich moeiteloos aan. Niemand hoefde haar te vrezen, ze was een brave dame zonder truttig te zijn.
Flinte had erg veel pijn. Hoogstwaarschijnlijk kanker in of op de botten of in haar nekwervels. We hebben haar laten inslapen omdat de pijn bijna niet meer te bestrijden viel. Gelukkig had ze gisteren nog een goede dag, we hebben alleen maar leuke dingen gedaan en daar genoot ze zichtbaar van. Een mooie wandeling, een apportje en even nog door de McDrive. De kinderen waren erbij toen ze heel langzaam en zacht insliep".

Aan deze berichten hoef ik niets meer toe te voegen. Flinte was geweldig. Regelmatig heeft ze bij ons gelogeerd, Flinte hoorde helemaal bij ons en was altijd in haar element in de Zeister bossen met de andere honden. Om het hards rennen met River met een stok haar bek. Een prachtig spel tussen deze 2 honden. Flinte een prachtige dochter van Faith-Lin. Het is vreselijk dat wij van haar veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen. In het zelfde jaar als Faith. Het is nog zo onwerkelijk, ik zit vlak naast de 2 pups van Promisz die nog geen week oud zijn en voel mij verslagen wat gaan wij Flinte missen..

  » Bekijk alle foto's