13-11-2012 - Leuke berichten...en ook weer een verdrietig bericht

Voor Lieze een historisch moment: Zij heeft haar eerste tand gewisseld. Helemaal blij belde zij daar over op. De tand is zorgvuldig in het zakje van de tandenfee gedaan. In dichtbij het lokale Nieuws van de Ronde Venen haalde Lieze met een foto de voorpagina. Niet met haar tand, wel met haar ballet optreden op de muziekavond van de Vlinderbosschool.
Ook Niels staat volop in de schijnwerpers. De Kunst Hal bestaat dit jaar 20 jaar. **Ter gelegenheid van dit XX lustrum is een oproep aan jonge kunstenaars gedaan. Uit een groot aantal inzendingen is het voorstel van Niels Broszat (1980) geselecteerd. Speciaal voor de Etalage langs de hellingbaan van de Kunsthal maakt hij op vier grote stukken karton een surrealistische maritieme voorstelling met houtskool. Broszats werk onthult iets van een schijnwereld. Hij laat zich inspireren door eeuwenoude fantasiefiguren zoals ridders, elven, feeën, prinsen, draken en nimfen, maar zijn werk past naadloos in de hedendaagse kunst van nu.** Vanaf 1 november 2012- 1 januari 2013 is zijn werk te zien. Op zondag 3 november was het groot feest in de Kunst Hal. Frank Groothof vertelde het verhaal van Peer Gynt op de muziek van Grieg. De kinderen mochten tijdens het vertellen een schilderij maken van het verhaal. Het werd een vrolijke rumoerige voorstelling. Op het toneel ontstond een kleurig geverfd tafereel over liefde, trollen en het noorse landschap. Wel een leuk idee dat het werk van papa Niels Lieze, Linde en Jikke in de Kunst Hal hangt. De training van Guus was op 13 november in de Flevopolder bij het Aardzee monument. Ik kende deze locatie niet en was er door verrast. River was weer helemaal in haar element. Werken blijft haar passie. Die gedrevenheid goed in banen leiden is een hele klus. Af en toe bouwt zij zoveel spanning op dat het apport te fanatiek wordt gehaald en opgepakt. Dat is echt mijn zorg. Hoe daar goed mee om te gaan blijft lastig helemaal omdat er niet goed te bepalen valt wanneer zij te veel adrenaline heeft opgebouwd. Het blijft een uitdaging met haar trainen !

In mijn mailbox las ik net het bericht van het overlijden van Fin Jenna. Ruim een week na het inslapen van Fin Elvie hebben Bram en Elian heel plotseling afscheid moeten nemen van Jenna. In het nest puppy Rainbow, Een vrolijke actieve pup die haar eigen willetje had. Jenna heeft ruim 11 jaar een fantastisch honden leven gehad. Veel aandacht, lange wandelingen alles wat je als Flatcoat wenst. Sterkte met de leegte die Jenna achterlaat......  » Bekijk alle foto's