29-06-2016 - Flatcoat Koerier 3 2016

Er moet mij iets van het hart: Vorige week viel Koerier nummer 3 op de mat. Door de redactie was ik benaderd over mijn ingezonden stukje over River. De lay-out van de Koerier is veranderd. Er is door de redactie besloten dat de schrijfruimte voor de overleden honden in een vast kader moet. Het stuk over River was te lang. Ik heb toestemming gegeven mijn ingezonden verhaal in te korten. Ik was daar niet blij mee. River in een kader plaatsen kon niet in haar leven, na haar overlijden vind ik heeft zij ook alle ruimte verdiend. Het stuk herschrijven kon ik niet opbrengen, het had mij te veel emotie gekost het te schrijven er een deel uit weg laten wilde ik eigenlijk niet. Alles is belangrijk in herinnering aan deze geweldige hond.

Daarom wil ik de onverkorte versie op mijn site plaatsten.
Ik weet dat er meer mensen de Koerier lezen dan mijn site. Het bereik is dus beperkt. Het stuk lijkt natuurlijk op het bericht dat ik in april op de site heb geplaatst, toch voelt het goed om het hier wel van A tot Z te publiceren.

Aan de redactie heb ik een mail gestuurd en mijn verbazing uitgesproken over de oproep in de Koerier aan leden stukjes te schrijven en foto's te sturen: "De vernieuwde Koerier wil groeien". Begin dan in ieder geval met het volledig publiceren van de ingezonden stukjes van de
leden....


Lowlands Black Energy Rough River 24 augustus 2008- 7 april 2016

In het December nummer van de Koerier heb ik verslag gedaan over de workshop zweetspoor, en het mooie werken van River Het was genieten van een optimaforma werk hond die alles in haar leven in sneltrein vaart deed. DEED want we hebben onverwacht afscheid van onze stroomversnelling River moeten nemen.

Voor het juni nummer schrijf ik nu het bericht dat wij Rough River in hebben laten slapen op 7 april 2016. Met een dikke keel en tranen in mijn ogen.

Op maandag 4 april ging ik naar Sleeuwijk, ik maakte mij ongerust over River. Vanaf het weekend was zij niet in orde. Bij de wandeling bleef zij bij mij lopen, niet meer rennen met Hidden. Dit gedrag klopte niet bij onze altijd actieve River. Ik kreeg pijnstillers mee en antibiotica. Het was niet duidelijk wat haar mankeerde. River knapte niet op van de medicatie. Zij maakte een matte indruk en had duidelijk veel pijn. Ontweek iedere toenadering van Hidden. Dinsdag 5 april wilde zij niet eten, wel veel drinken en zij had hoge koorts. Ik vermoedde een acute baarmoeder ontsteking. De echo liet, verdrietig genoeg, een heel ander beeld zien. Haar lever, milt en buikvlies bleken aangetast door tumoren. Deze diagnose sloeg in als een bom, ook voor Annemieke die de echo deed. Behandeling of operatie was geen optie.
Opnieuw moesten wij onverwacht een verdrietig besluit nemen. River onverdraaglijke pijn laten lijden wilden wij niet.
In april 2013 Faith-lin haar moeder, nu River nog geen 8 jaar oud. Thuis gekomen heb ik gebeld naar de dierenkliniek in Den Dolder. In oktober 2013 hadden Fleur en Lucy River’s leven gered na een maagperforatie. Veertiendagen was het kritiek of zij deze gecompliceerde operatie zou overleven. Meerdere keren per dag kwamen Fleur, en met name Lucy, voor controle. Het was onvoorstelbaar: River bleek een fanatieke overlever, zij redde het tegen alle verwachtingen in. Fleur en Lucy hielden een zwak voor onze River, hun succes story na een risico volle operatie.
Ik wilde dat Lucy of Fleur bij ons thuis zou komen om River te laten inslapen. Woensdag 6 april hebben de kinderen en kleinkinderen afscheid van haar genomen. Wat een verdriet voor ons allemaal. River was een schat voor de kleinkinderen die waren dol op Riv-je.
Donderdag 7 april kwam Lucy, River begroette haar kwispelend met een speeltje in haar bek. Blij met de aandacht. River is ingeslapen op de bank met haar hoofd op mijn schoot.
Rough River geboren op 24 augustus 2008. Eén teefje tussen 5 reutjes. Dochter van Nutaq (Roughcovers Blackhill Hunter) en Faith-Lin. Voor mij de gedroomde combinatie een cadeautje uit het laatste nest van Faith-Lin. River, onze stroomversnelling is niet meer.
Rough River deed haar naam eer aan. Onvermoeibaar zwom zij gewoon voor haar plezier. Naar andere honden een bitch maar voor kinderen was zij smooth Riv-je een lieve schat. River was een fantastische werk hond, bijna overdreven gedreven. Altijd in voor actie was zij onvermoeibaar. Ik heb nooit eerder zo’n snel werkende hond gehad. Met haar in het veld zijn was een feest. River ging er voor altijd 100% aandacht en 100% will to please. Een uitdaging om haar spectaculaire manier van werken in goede banen te leiden. Haar fanatieke manier van apporteren is ook haar valkuil geworden, dummy’s werden niet altijd onbeschadigd terug gebracht. In 2014 heb ik een aantal maanden slachtoffer zoeken training gedaan River ging als een raket, helemaal in haar element. Wat heb ik van haar genoten bij de workshop zweetwerk. Een fantastische dag om op terug te kijken.
In haar kinderen en kleinkinderen leeft zij door. Geweldig om Rodger (Sky on Fire) te zien werken met de tomeloze passie van River. Haar lever kleurige dochter Hidden Fire is haar cadeautje voor ons. Hidden heeft niet de weergaloze werk drift van haar moeder. Hidden lijkt op haar oma Faith-lin. Haar “ Fire” is nog verborgen dat het goed gaat komen dat weet ik zeker. Wij missen onze stroom versnelling enorm, ook River heeft een mooi plekje bij Faith-Lin, Brindle en Whisper in de “ Fluistertuin”.
  » Bekijk alle foto's