26-01-2021 - Loopsheid Ocean laat op zich wachten

"Geduld is een schone zaak" deze uitspraak is zeker van toepassing op het loops worden van Ocean. Volgens haar cyclus van 6 maanden had zij rond 21 december loops moeten zijn. Loopsheid is geen datum prikker en Ocean doet het dit keer rustig aan. Afgelopen zondag zag ik een paar mooie rode druppels op de plavuizen liggen dus was ik helemaal blij: Eindelijk loops een maand later dan verwacht. Bij nadere inspectie van Ocean zelf kon ik geen spoor van loopsheid vinden.Vulva niet verdikt en geen druppel bloed te bespeuren. Waar kwamen die onmiskenbare rode druppels op de vloer vandaan ? Een duidelijk een bewijs van een loopse teef naar mijn idee. Hidden kan na haar sterilisatie bijna 2 jaar geleden echt niet meer loops worden. Dus heb ik nog een keer Ocean aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Nee, niks te zien. "Hoe dat nu ?" kon vroeg ik me hardop af. Burg hoorde mijn gemompel en had een logische verklaring voor de rode spatten op de plavuizen. Hij had bij het tafel afruimen per ongeluk een schaaltje met rode bessensap een beetje scheef gehouden. Loos alarm dus. Het blijft geduldig afwachten. Ook voor de belangstellenden op onze puppy wachtlijst.
De nieuwe fokaanvraag is door de BC van de FRC goedgekeurd. Met Gijs als geplande vader hadden we een prachtige combinatie gevonden. Dat die combi niet door kan gaan is omdat Gijs plotseling na een kort ziek zijn is overleden. Voor de eigenaar van Gijs is het enorm verdrietig. Het gemis van een geweldige jachthond die wekelijks het veld in ging groot.

We hebben gekozen voor een reu uit Belgiƫ van Nancy en Stefaan.
Meister JP Diamond Passion Cut, met de roepnaam "Padi". Het is een prachtige donkere leverkleurige reu van 4 jaar jong. Padi heeft de nodige show en werk titels. Naast good looks en geweldige werk passie is hij een sociale speelse en blije reu. Het is dus zeker dat er in het nest leverkleurige pups geboren gaan worden.
Padi is absoluut geen 2e keus, ik sta 100% achter deze combi. Dat het leuke enthousiaste pups gaan worden is zeker.

Januari is bijna voorbij, veel winter hebben we nog niet gehad op 1 weekend een beetje sneeuw na. De honden vonden het heerlijk ook al was het maar een dun poeder laagje. Deze week voelt het met de zon zelfs lenteachtig. De vogels zijn al takjes aan het verzamelen om nesten te bouwen. Februari kan ons nog gaan verrassen met winter weer, voor nesten bouwen is het echt nog te vroeg.
De training bij Sander en Peter is na een korte stop weer gestart. In taining blokken van 2 cursisten in plaats van een grotere groep. Super dat wij op deze manier toch onze hobby kunnen blijven doen. Voor Burg is dat anders: Al bijna een jaar geen muziek repetities of concerten meer. Corona blijft grote invloed hebben op ons doen en laten. Triest dat een klein deel van de bevolking de maatregelen niet kan accepteren. Na het ingaan van de avondklok zijn de rellen on-Nederlands heftig. Wat een frustratie en woede. Laten we hopen dat de oproerkraaiers tot inzicht komen en stoppen met hun gewelddadig gedrag.

De honden hebben nergens last van die genieten van wandelingen en heerlijk met elkaar spelen, voor Ocean en Hidden is er geen covid-19 beperking. Wat is het toch fijn om een hond te zijn.  » Bekijk alle foto's