Laatste Nieuws

Nieuws 2023

Archief

Even Voorstellen

Wij, Burg Firet en Wilma Firet-Dijkstra woonden in Zeist op nog geen 100 meter van af het bos.

In februari 2022 zijn wij verhuisd naar Biddinghuizen. Ook hier genieten Hidden en Ocean onze 2 Flatcoats van de prachtige omgeving. Op nog geen honderd meter van ons huis aan de Havenkant. Onze honden kunnen zich daar ook helemaal uitleven.

Burg is in 1951 in Rotterdam in de kraamvrouwenkliniek geboren en heeft tot zijn achtste jaar in Maassluis gewoond. Hij kreeg de naam van zijn opa: Burg. Zijn grote hobby is muziek. Hij speelt in 2 Harmonie orkesten. De NS Harmonie en al 60 jaar bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Begonnen op de klarinet ging Burg over naar de tuba en de Bes Bas. Nu speelt hij opnieuw klarinet. Terug bij zijn eerste instrument. Veel buitenlandse optredens staan op het muziek programma. Praag, Spanje, Frankrijk, Duitsland twee keer een tournee in de Verenigde Staten en een Zuid-Korea reis en China in 2014 geeft aan deze muzikale hobby een extra accent. Muziek maken is een fantastische hobby met een universele taal die over de hele wereld wordt gesproken. Dat maakt muzikant zijn uniek.

In april 1954 ben ik in Utrecht geboren in kraamkliniek het "Ooievaartje". Ik kreeg de mooie namen Wilhelmina Zwanette mee. Vernoemd naar mijn opa Willem en Oma Zwaantje. Vanaf mijn geboorte waren er altijd honden om mij heen. Nora, een grote Duitse herdershond, die niet geschikt bleek voor het politiewerk, was de eerste hond die in mijn leven een rol heeft gespeeld. Haar trouw en beschermingsdrift waren groot. Die speciale band met de hond zit er dus al vanaf het begin in. Onafscheidelijk hebben heel wat viervoeters mijn leven gedeeld. De Canis Familiaris leeft vele jaren korter dan de mens. Onherroepelijk komt dus veel te vroeg, dat verdrietige moment van afscheid nemen. Gevolgd door het enorme gemis van een jaren lange trouwe kameraad.

Halverwege de jaren zestig kreeg ik mijn eerste eigen hond. Een hondje zo zwart als roet en Bingo was haar naam. Bingo was een kruising poedel spaniel een vrolijke wollige haarbal misschien wel de voorloper van de nu zo populaire doodle kruisingen. Daarna kwam Raksha een kruising mechelaar hollandse herder, voor deze hond kwam de politie aan de deur omdat er in de buurt werd beweerd dat wij een jakhals in huis hielden. Jaren later in 1976 kwam Kirza een duitse herder, met haar heb ik nog verdedigings honden training gedaan. Kirza hebben wij moeten herplaatsen vanwege een zindelijksheids probleem. Daarna kwamen de retrievers in ons leven Allereerst Raban onze onvolprezen en vooral eigenzinnige donker blonde Labrador geboren in oktober 1978 die bijna 17 jaar is geworden. In juli 1995 overleed hij van ouderdom. Met Raban heb ik mijn eerste jachtdiploma gehaald in 1980. Mijn passie voor jachttraining en apporteerwedstrijden is met Raban begonnen.

In 1990 kwam Sempiternal Black Busy Whisper, onze eerste Flatcoat, bij ons wonen. Raban was inmiddels 12 jaar en still going strong. Wij hielden uit het 2e nest in 1995 een dochter van Whisper: Lowlands Black Energy Bo Brindle

Vergeten doen we onze honden nooit. De verhalen over alle belevenissen gaan nog steeds rond. Ik denk dan aan al die lange wandelingen in weer en wind. De prachtige natuur in alle jaargetijden vol verrassende momenten, het zijn allemaal kostbare herinneringen die ik koester.

Sempiternal Black Busy WHISPER. Zij was fantastisch. Al heel snel wist zij mij voorgoed met het beruchte flatcoatvirus te besmetten. Wat een heerlijke, vrije en vooral enthousiast met je samen werkende hond. Echt helemaal je maatje. Trouw door dik en dun op een bijzondere manier vol aandacht voor de baas. Een flatcoat heeft een heel eigen opvatting over hoe de wereld in elkaar steekt en weet je altijd weer te verrassen.

Bewust noemde ik haar "Whisper". Na alles wat ik gelezen en gehoord had over de flatcoat, besefte ik dat het een gevoelige hond is. Daar paste een zachte, vriendelijke naam bij. Aan een gefluisterd commando heeft een flatcoat genoeg. Een harde op straf gerichte opvoeding kan absoluut niet bij dit ras. Met positief belonen van gewenst gedrag bereik je meer dan met bestraffen van ongewenst gedrag. Gelukkig voor de flatcoat, en alle andere honden, is het inzicht in hondenopvoeding veranderd. De harde parforce methode om een hond op te voeden wordt steeds minder toegepast.


In 1993 fokten wij ons eerste "Lowlands" nest. Het "FIRST" nest. Prettige honden met een geweldig werkkarakter ook in de jachtpraktijk. In 1995 hielden we uit haar tweede nest een teefje aan. Bo Brindle. Van Brindle hielden we twee dochters My Way STERNE en Fin Faith-Lin. In December 2002 werd het eerste nest van Sterne geboren vlak voor Kerst. We hielden een dochter: NOEL Noelle. Sterne en Noelle woonden bij onze vrienden Gert & Wies in Zeist. Sterne en Noëlle zijn inmiddels overleden. In januari 2005 kreeg Faith-Lin haar eerste nest. Het Fire nest, weer bleef er een teefje. We noemden haar FIRE Flinte. Flinte woont bij Annelieke & Niels, onze dochter en schoonzoon. Niels traint de hond en heeft met Flinte op hoog niveau succesvpol mee gedaan aan wedstrijden. Niels heeft met Flinte in 2010 op de NIMROD gestaan een respectvolle prestatie van Niels en Flinte.

Het tweede nest van Faith-lin werd op 17 juni 2006 geboren. Het nest kreeg de naam Pure. Wij hielden een pup. Pure Promisz. Op 24 augustus 2008 werd het laatste nest van Faith-Lin geboren. Rough River het enige teefje tussen 5 reuen mocht blijven.

In 2021 hebben wij ons laatste nest gefokt met Rough Ocean een dochter van Hidden Fire. Er zullen geen pups meer in de Lowlands Black Energy kennel geboren gaan worden.

Van onze honden kunt u de foto's, stambomen en uitslagen bekijken bij "onze" honden.
Wilma 
Wilma

Burg 
Burg

Wilma 
Wilma