Voorlopig geen geplande nesten

De komende jaren hebben wij geen nestje gepland.

Op 10 augustus 2018 is ons Ocean's nest geboren.

De moeder van het Ocean nest nest is Lowlands Black Energy Hidden Fire, onze leverkleurige Flatcoat.
De Vader Mandaral First Edition roepnaam Jimbei

Het uitzoeken van de juiste combi is altijd een gepuzzel. Zorgvuldig zoek ik een geschikte reu met een sociaal karakter en goede werk eigenschappen. Ook moet de aanstaande vader in ruime mate voldoen aan de raskenmerken van de flatcoat. Kwalificaties in de show zijn belangrijk toch staan karakter en gezondheid voorop.

Met Jimbei hebben wij deze mooie match gevonden. Hij is een sociale reu met veel werk passie. Hij is show en werk kampioen. Jimbei is een reu die zelfvertrouwen uitstraalt zonder dominant gedrag. Ik ben gevallen voor zijn manier van werken zijn houding naar Hidden tijdens een training en wandeling en zijn lieve blik.

Hidden is een sociale vriendelijke, enthousiaste Flatcoat. Zij is zacht van karakter gaat conflicten uit de weg. Is dol op kinderen en speelt graag met andere honden. Hidden wil graag werken en doet dit snel. Ook werken in ruig terrein is geen probleem. In de praktijk jacht heeft zij goed werk laten zien.

Rough Ocean is een prachtige zwart glanzende dochter van Hidden en Jimbei. Of wij met Ocean verder gaan fokken is nog niet bekend.


Mandaral First Edition roepnaam Jimbei  
Mandaral First Edition roepnaam Jimbei